”Organul uitat” care îți poate afecta greutatea corporală

În anul 2011 Organizația Mondială a Săntății a anunțat că un sfert din populația mondială este supraponderală. Cu toții știm ce riscuri pentru sănătate reprezintă obezitatea și de asemenea știm că nu este ușor să pierzi în greutate.

Acum oamenii de știință au descoperit o nouă abordare a modului în care se face o dietă corectă. Aceasta presupune de fapt să mănânci, dar să a mănânci acele alimente care îți fac intestinele ”fericite”.

Foto:pinterest

image

”Organul uitat”

De când ne naștem începem să acumulăm microbi și să ne clădim flora intestinală, iar în curând, proporțional vorbind, devenim 90% microbi și 10% umani. Așadar microbii devin strâns legați de sănătatea noastră și de exsitența noastră în sine.

Un atricol publicat în Neurogatroenterology & Motility descrie microbiota umană ca și pe un superorganism, vital pentru sănătatea noastră. De fapt funcțiile intestinelor sunt atât de complexe încât se aseamănă cu un organ, de aceea cercetătorii au numit flora intestinală ”organul uitat”.

Legătura cu greutatea corporală

Pentru a fi sănătoși trebuie să avem o floră intestinală echilibrată deoarece aceasta contribuie esențial la digestia hranei și absorbția nutrienților.

De multe ori obezitatea este asociată cu diverse inflamații intestinale, un metabolism lent și cu un sistem imunitar slăbit.

Un studiu publicat în anul 2010 în  European Journal of Clinical Nutrition  a arătat că participanții la studiu care au consumat lapte fermentat cu conșinut de Lactobacillus au început să piardă în greuatate din zona abdominală și din țesutul subcutanat.

Ce poți face?

Pentru a-ți echilibra flora intestinală este nevoie să ai o dietă echilibrată, care să conțină multe fructe și legume, probiotice (kefir, iaurt, cidru de mere, varză mutrată), să eviți hrana procesată, poluarea, stresul și antibioticele inutile.

Sensilab recomandă SymBiotic+

Cea mai bună combinație de probiotice și prebiotice:

  • reglează echilibrul acido-bazic la nivelul colonului, 
  • protejează tractul digestiv înainte de introducerea agenților patogeni, 
  • susține activitatea și reproducerea microflorei intestinale naturale, 
  • îmbunătățește regenerarea mucoasei intestinale, 
  • promovează absorbția de minerale vitale (calciu, magneziu, fier),
  • are un efect pozitiv asupra optimizării digestiei.