Coșul este gol?
Putem presupune că este astfel pentru că nu ai văzut ultimele noastre oferte
Sensilab folosește cookies pentru paginile sale web, care nu stochează date cu caracter personal. Este posibil ca unele cookies să fie deja instalate. Prin continuarea utilizării paginilor noastre, ești de acord cu utilizarea de cookies.
Contactează-ne online sau sună la 0312295205
100% garanția satisfacției
Livrare gratuită peste 149 RON
În anul 2011 Organizația Mondială a Săntății a anunțat că un sfert din populația mondială este supraponderală. Cu toții știm ce riscuri pentru sănătate reprezintă obezitatea și de asemenea știm că nu este ușor să pierzi în greutate.
Acum oamenii de știință au descoperit o nouă abordare a modului în care se face o dietă corectă. Aceasta presupune de fapt să mănânci, dar să a mănânci acele alimente care îți fac intestinele ”fericite”.
Foto:pinterest
De când ne naștem începem să acumulăm microbi și să ne clădim flora intestinală, iar în curând, proporțional vorbind, devenim 90% microbi și 10% umani. Așadar microbii devin strâns legați de sănătatea noastră și de exsitența noastră în sine.
Un atricol publicat în Neurogatroenterology & Motility descrie microbiota umană ca și pe un superorganism, vital pentru sănătatea noastră. De fapt funcțiile intestinelor sunt atât de complexe încât se aseamănă cu un organ, de aceea cercetătorii au numit flora intestinală ”organul uitat”.
Pentru a fi sănătoși trebuie să avem o floră intestinală echilibrată deoarece aceasta contribuie esențial la digestia hranei și absorbția nutrienților.
De multe ori obezitatea este asociată cu diverse inflamații intestinale, un metabolism lent și cu un sistem imunitar slăbit.
Un studiu publicat în anul 2010 în European Journal of Clinical Nutrition a arătat că participanții la studiu care au consumat lapte fermentat cu conșinut de Lactobacillus au început să piardă în greuatate din zona abdominală și din țesutul subcutanat.
Pentru a-ți echilibra flora intestinală este nevoie să ai o dietă echilibrată, care să conțină multe fructe și legume, probiotice (kefir, iaurt, cidru de mere, varză mutrată), să eviți hrana procesată, poluarea, stresul și antibioticele inutile.
Cea mai bună combinație de probiotice și prebiotice: