Cum afectează lipsa somnului greutatea corporală

Click aici

Este oțetul din cidru de mere într-adevăr o „pastilă magică” pentru slăbire?

02.09.2019

Există o probabilitate mare că bunica ta și chiar bunica ei au folosit oțetul din cidru de mere la curățarea vaselor, uciderea bacteriilor, dezinfectare, tratarea ciupercii unghiilor, păduchi și chiar infecții ale urechilor. Dar au consumat-o și pentru că se credea că ajută să obții o talie mai subțire.

Dar în timpurile noastre? Oțetul din cidru de mere s-a dovedit că are numeroase beneficii cum ar fi reglarea nivelului de zahăr și insulină în sânge, ceea ce îl face un adaos zilnic excelent pentru persoanele cu diabet zaharat, pre-diabet și pentru toți cei care doresc să își mențină nivelul de zahăr din sânge sub control. (1)

Cine s-ar fi gândit că un produs alimentar atât de obișnuit ar putea avea efecte atât de ample asupra vieții noastre?

Ajută și la pierderea în greutate, așa cum ar crede unii?

Surprinzător, da, și acest lucru chiar a fost dovedit de numeroase studii.

  • Un studiu suedez a demonstrat că atunci când cei care au consumat oțet la o masă, au raportat că se simt mai plini după ce au mâncat decât cei care nu au consumat oțet. Oțetul te face să te simți sătul mai devreme și, astfel, ajută la scăderea cantității de mâncare consumată. (2)
  • Nu este vorba doar de a te simți mai sătul. Cercetările făcute în Marea Britanie arată că acidul acetic din oțet poate opri poftele pentru mâncare nesănătoasă și poate stimula un control mai bun asupra poftei de mâncare. (3)
  • Un studiu realizat de Carol Johnston de la Universitatea de Stat din Arizona arată că un consum de oțet din cidru de mere înainte de o masă bogată în carbohidrați poate reduce ridicarea nivelului de zahăr în sânge care ar apărea de obicei după mâncare. (4)
  • Studiul ei arată în continuare că acidul acetic din oțet poate afecta modul în care alimentele pe care le consumăm sunt digerate. Pe scurt, poate preveni ca unele dintre amidonurile pe care le consumăm să fie absorbite în fluxul sanguin, scăzând aportul de calorii din alimentele noastre.
  • Ba chiar mai mult, un studiu din 2009 din Japonia a arătat că un consum regulat al oțetului din cidru de mere poate reduce grăsimea abdominală și circumferința taliei. (5)

Totuși, problema este că toate aceste avantaje deosebite te-ar impune să consumi zilnic cel puțin 2 linguri de oțet din cidru de mere. Problema nu constă doar în gust, consumul direct al oțetului din cidru de mere ți-ar putea dăuna dinților și chiar gâtului.

CiderFit STRONG, băutura cu gust proaspăt de mere, care acționează puternic ca oțetul din cidru de mere

Din fericire, acum poți obține oțetul din cidru de mere sub forma unei băuturi delicioase, profitând de aceleași beneficii și chiar mai mult. Pe lângă oțetul de cidru de mere, CiderFit STRONG conține și alte ingrediente naturale care îți sprijină eforturile de pierdere în greutate prin echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și diminuarea poftelor, ceea ce duce la reducerea caloriilor consumate.


Surse:

1. S Johnston, Carol & M Kim, Cindy & J Buller, Amanda. (2004). Vinegar Improves Insulin Sensitivity to a High-Carbohydrate Meal in Subjects With Insulin Resistance or Type 2 Diabetes. Diabetes care. 27. 281-2. 10.2337/diacare.27.1.281.
2. Ostman, Elin & Granfeldt, Yvonne & Persson, L & Björck, I. (2005). Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects. European journal of clinical nutrition. 59. 983-8. 10.1038/sj.ejcn.1602197.
3. Frost G, Sleeth ML, Sahuri-Arisoylu M, et al. The short-chain fatty acid acetate reduces appetite via a central homeostatic mechanism. Nat Commun. 2014;5:3611. Published 2014 Apr 29. doi:10.1038/ncomms4611
4. Johnston C, S, Steplewska I, Long C, A, Harris L, N, Ryals R, H: Examination of the Antiglycemic Properties of Vinegar in Healthy Adults. Ann Nutr Metab 2010;56:74-79. doi: 10.1159/000272133
5. Kondo, Tomoo & Kishi, Mikiya & Fushimi, Takashi & Ugajin, Shinobu & Kaga, Takayuki. (2009). Vinegar Intake Reduces Body Weight, Body Fat Mass, and Serum Triglyceride Levels in Obese Japanese Subjects. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 73. 1837-43. 10.1271/bbb.90231.