Păr frumos și sănătos? Este dorința tuturor

Cu toţii ne confruntăm cu principala problemă de sănătate a podoabei capilare şi anume cea a vârfuri lor despicate. Atunci când ne petrecem multe ore la plajă, razele UV îţi afectează fibra capilară.

image

Pentru a avea un păr sănătos, trebuie să avem o alimentaţie bună. Deficenţele de vitamine şi minerale pot afecta prematur frumuseţea şi rezistenţa părului.

Este recomandat să creşteţi consumul de fasole, nucă de cocos, vitamina A şi B, castraveţi.

Ai vârfurile deteriorate? Acum ai soluţia la acestă problemă!

Rădăcina de ghimbir îşi are toate meritele ca având efecte benefice asupra părului şi a pielii. Se amestecă 2 linguri de ghimbir ras cu ulei de măsline şi aplică soluţia pe vârfurile cu probleme, ghimbirul mai are rol de a stimula creşterea părului, de a elimina mătreaţa.

Tratamentul cu bere, substanţele nutritive furnizate de ingredientele berii hrănesc în profunzime firele de păr, adăugându-i volum părului.

Uleiul de argan este recomandat persoanelor care au vârfurile deteriorate, el este numit şi “elixirul tinereţii”. Hidratează părul şi îi redă elasticitatea naturală, ajută la regenerarea şi creşterea părului, protejează părul împotriva degradării din cauza vopsirii sau a acţiunii radicalilor liberi, întăreşte firul de păr; ajută la descurcarea părului;


Când este vorba de minuni  aici intervine  uleiul de ricin.

Masca de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş, tot ce ai nevoie este de: 1 gălbenuş de ou, o sticluţa de ulei de ricin şi zeamă de lămâie. Se amestecă şi se aplică pe părul uscat timp de 1-2 ore, această mască întăreşte rădăcina şi firul de păr.

Persoanele care au probleme cu căderea părului său cu alopecia, uleiul de ricin este un mare ajutor. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămână;

Urzica este folosită împotriva căderii părului, aceasta acţionează ca un tonic asupra părului şi stimulează creşterea acestuia. În plus, planta îi redă luciul, strălucirea şi frumuseţea; urzica îmbunătăţeşte starea de sănătate a scalpului şi întăreşte foliculii de păr.