Acum este momentul pentru un sistem imunitar puternic! 

Sezonul rece este aici, iar un sistem imunitar puternic este esențial! Iar vitamina D este unul intre nutrienții vitali care te vor ajuta să îți menții sănătatea. 

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, pe care organismul nostru o poate sintetiza la nivelul pielii ca urmare a expunerii la soare, de aceea se mai numește și ”vitamina soarelui”.

image

De ce este vitamina D atât de importantă? 

Vitamina D este cel mai bine cunoscută pentru rolul pe care îl joacă în menținerea sănătății mușchilor și oaselor. Aceasta ajută la absorbția calciului și fosforului, elemente esențiale în susținerea sănătății oaselor.

Vitamina D este unul dintre cei mai importanți aliați atunci când vine vorba de imunitate și lupta împotriva infecțiilor virale. Studii* recente au arătat că vitamina D poate reduce riscul de agravare a infecțiilor respiratorii.

Cum se previne lipsa de vitamina D

Deficiența de vitamina D este o problemă care afectează tot mai multe persoane pe întreg globul. Circa 40% dintre europeni au carență de vitamina D.

  • Ai observant că în ultimele sezoane reci nu ai ratat nicio gripă sau răceală?
  • Resimți o stare de oboseală constantă?
  • Ai dureri la nivelul oaselor și mușchilor?
  • Ai dispoziție proastă fără niciun motiv?

Toate aceste semne sugerează lipsa de vitamina D!

Din păcate, pentru unii dintre noi razele soarelui nu pot acoperi nevoia de vitamina D (zilele sunt mai scurte, mai înnorate, cețoase și friguroase).

Este posibil să completez prin alimentație lipsa vitaminei D?

Vitamina D se regăsește în somon, sardine, gălbenușul de ou, creveți... alimente pe care probabil nu le consumi zilnic.

Pentru a avea o cantitate sufientă de vitamina D în sezonul rece, astfel încât să te asiguri că ai un sistem imunitar puternic, este nevoie ca aportul de vitamina D să fie completat prin consumarea de suplimente alimentare. Iar acum este momentul potrivit să consumi vitamina D3 de la Sensilab, care conține o  formula puternică de vitamina D3 cu 4000 I.U. (100 μg) de vitamina D3 totul într-o capsulă mica, ușor de înghițit.

 *Sursă: 

https://www.bmj.com/content/356/bmj.i6583

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0239799

Produse pentru tine