Coșul este gol?
Putem presupune că este astfel pentru că nu ai văzut ultimele noastre oferte
Sensilab folosește cookies pentru paginile sale web, care nu stochează date cu caracter personal. Este posibil ca unele cookies să fie deja instalate. Prin continuarea utilizării paginilor noastre, ești de acord cu utilizarea de cookies.
Contactează-ne online sau sună la 0312295205
100% garanția satisfacției
Livrare gratuită peste 149 RON
Multe persoane par să știe totul în materie de fructe și legume și despre o alimentație sănătoasă în general, dar știai că ”un măr pe zi nu ține doctorul departe”?
Studiile recente în materie de nutriție arată că nu doar vitaminele și mineralele sunt esențiale funcționării normale a organismului. Din ce în ce mai mult se pune accent pe fitonutrienți, care printre altele sunt și cei care conferă culoare fructelor și legumelor.
Este important să nu consumăm tot timpul aceleași fructe și legume, deoarece acestea s-ar putea să nu ofere corpului nostru tot ceea ce are nevoie. Diversitatea este cea mai benefică. Fiecare fruct și legumă conțin substanțe specifice, numite fitonutrienți, a căror funcție este să protejeze planta de factori dăunători externi (razele UV, insecte, bacterii, virusuri...). Același impact îl au fitonutrienții și asupra corpului uman: îl protejează împotriva bolilor.
Lipsa de diversitate în culori atunci când alegem fructele și legumele cauzează deficiențele de fitonutrienți. Aceste deficiențe cresc riscul apariției bolilor cardio-vasculare, osteoporozei, diabetului și a altor boli. În absenața fitonutrienților corpul nostru nu funcționează optim și ca urmare, pe termen lung, inclusiv piederea în greutate devine dificială.
Fructele și legumele în funcție de conținutul de fitonutrienți sunt împărțite în 5 categorii- verde, roșu, portocaliu, violet, alb. Pentru funcționarea optimă a organismului este important ca în fiecare zi să se consume fructe și legume din toate cele cinci grupuri.
Legumele și fructele verzi sunt bogate în: catechine, luteină, izotiocianați, zeaxantină, izoflavone, flavonoide, cumestani
Spanac, salată verde, varză de bruxelles, fasole verde, pătrunjel, mazăre, broccoli, ceai verde...
Fructele și legumele roșii sunt bogate în: licopen, acid elangic, acidul hidrobenzoic
Roșii, cireșe, pepene roșu, zmeură, chili, varză roșie, ardei roșu...
Fructele și legumele galbene- potrocalii sunt bogate în: alfacaroten, betacaroten, hesperetina, betacriptoxantin, flavonoli, terpenodide, ftalide.
Dovleac, morcovi, cartofi, curcuma, ananas, mango, ghimbir, porumb...
Legumele și fructele albe sunt bogate în: flavonoide, alicină, cvercetine, sulfide.
Usturoi, ceapă, mere, napi, gulii, cocos, pastrânac, conopidă, ciuperci...
Legumele și fructele violet-albastre sunt bogate în: antocianini, resveratrol, acid hidroxicinamicinic.
Struguri, afine, mure, vinete, sfeclă roșie...
Completează-ți dieta cu un supliment alimentar nou și revoluționar Slimmium capsule. Acesta te va ajuta să pierzi în greutate mult mai ușor fără să renunți la mesele gustose. Eficacitatea capsulelor Slimmium este dovedită științific. Nu vei mai încerca altceva în mod garantat!