O cauză surprinzătoare a subțierii părului

Părul a fost întotdeauna un simbol al identității femeii de-a lungul istoriei. O zi la coafor ne poate spori încrederea în sine, iar o zi în care nu ne stă bine părul ne poate afecta. 

image

Părul subțire sau fragil, căderea părului și un aspect general neplăcut al acestuia sunt adesea atribuite factorilor de mediu, alimentației, vârstei și nivelului de stres. Dacă părul tău a fost întotdeauna așa, cel mai probabil este genetic. De asemenea, poate decurge din obiceiuri nocive, cum ar fi vopsirea excesivă a părului și expunerea la căldură. Dar există un alt motiv care te-ar putea surprinde.

Ar putea fi tiroida.

Părul se subțiază din ce în ce mai mult

Dacă observi o cantitate mai mare de păr care cade, este posibil să te confrunți cu o tiroidă "lentă". 

Hormonii tiroidieni pot modifica în mod direct foliculii de păr uman și ciclul lor de viață.* Dacă foliculul de păr este alterat, părul va părea mai subțire.

Părul este fragil

Părul fragil este un mix de păr cu vârfuri despicate, tern, uscat și lipsit de viață. Se manifestă într-o varietate de moduri, de la un aspect lipsit de strălucire până la căderea și ruperea completă a firelor, precum pielea uscată.

Dacă te întrebi de ce părul tău este casant, cei mai mari responsabili sunt spălarea excesivă, utilizarea căldurii și alimentația deficitară și, uneori, o tiroidă lentă. Pentru un păr sănătos, consumă alimente bogate în vitamine și minerale și încearcă să nu îl speli în fiecare zi.

De reținut

După cum se poate observa, în afară de factorii de mediu și de vârstă, hormonii pot avea o influență uriașă asupra aspectului părului. 

Cu toate acestea, există și vești bune!

Obiceiurile nocive și subțierea părului cauzată de hormoni sunt de obicei temporare și reversibile! Odată ce se stabilizează nivelurile și îți îmbunătățești obiceiurile, părul ar trebui să revină ușor la normal. Vestea neplăcută? Poate dura luni de zile, așa că este recomandabil să urmezi tratamentul pe parcursul a 3-6 luni.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a susține funcția normală a tiroidei este administrarea unui supliment de înaltă calitate, special conceput pentru tiroidă.

ThyroLux - susține tiroida lentă!

Glandline ThyroLux este un supliment puternic pe bază de plante și fără hormoni, care susține funcția tiroidiană optimă și ameliorarea eficientă a simptomelor. Are acțiune 4-în-1 care va:

  • Echilibra hormonii tiroidieni
  • Întări părul și pielea
  • Contribui la scăderea în greutate
  • Îmbunătăți concentrarea

Echilibrând hormonii tiroidieni, stimulezi și metabolismul, oferindu-ți mai multă energie și accelerând digestia și detoxifierea.

Surse:

Choi, Sekyu et al. “Corticosterone inhibits GAS6 to govern hair follicle stem-cell quiescence.” Nature vol. 592,7854 (2021): 428-432. doi:10.1038/s41586-021-03417-2 

van Beek, Nina et al. “Thyroid hormones directly alter human hair follicle functions: anagen prolongation and stimulation of both hair matrix keratinocyte proliferation and hair pigmentation.” The Journal of clinical endocrinology and metabolism vol. 93,11 (2008): 4381-8. doi:10.1210/jc.2008-0283 

Vincent, Maya, and Krishnan Yogiraj. “A Descriptive Study of Alopecia Patterns and their Relation to Thyroid Dysfunction.” International journal of trichology vol. 5,1 (2013): 57-60. doi:10.4103/0974-7753.114701 

Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-50%
Preț special 169,99  RON Preț obișnuit 337,99  RON
Vezi produsul
ECHILIBRU HORMONAL
-54%
Preț special 109,99  RON Preț obișnuit 237,99  RON
Vezi produsul