Top suplimente pentru o imunitate puternică

Sistemul imunitar este influențat în mod negativ de alimentația haotica și de stilul de viață nesănătos (fumat, sedentarism, consum de alcool).

Cei care vor sa stea departe de afectiunile cauzate de diverși agenți patogeni (gripe, răceli) trebuie să ia în considerare câteva măsuri simple. Primele schimbări care trebuie făcute se refera la obiceiurile alimentare, însă uneori alimentele, din cauza tratării termice sau calității îndoielnice, nu oferă dozele zilnice necesare de nutrienți, de aceea este necesară completarea alimentație cu suplimente alimentare.

Vitamina C

Una dintre cele mai renumite vitamine pentru imunitate, și nu fără motive întemeiate. Vitamina C este un antioxidant puternic, ajuta la întărirea sistemului imunitar și, chiar dacă nu vindecă răcelile, este eficientă în tratarea simptomelor.

Vitamina D

Supranumită și vitamina soarelui, vitamina D este o vitamină pe care corpul nostru o sintetizează în prezența razelor solare. Vitamina D este implicată în mod direct în stimularea sistemului imunitar, iar cum în sezonul rece și în perioadele imediat următoare nivelul de vitamina D este mai scăzut din cauza expunerii reduse la soare, șansele de contactare a bolilor infectioase este mai ridicat.

Curcuma

Cercetătorii au început să se întoarcă către alimentele naturale și condimente, în special pentru a menține, proteja și crește imunitatea. A fost demonstrat că curcuma este unul dintre cele mai bune alimente pentru acest scop. Oferă corpului doza necesară de antioxidanți, are efect antiinflamatoriu, antiviral și antibacterial.

Seleniul

S-a observat că seleniul are un efect antioxidant puternic și modulează răspunsul sistemului imunitar. Seleniul protejează celulele împotriva acțiunii radicalilor liberi eliberați în cazul unui atac viral. 

Acidul folic                                     

Deficitul de acid folic poate duce la slăbirea sistemului imunitar și la apariția anemiei megaloblastice. Administrarea unei doze optime de acid folic crește rezistența organismului împotriva infecțiilor.

Zincul

Zincul are un rol esențial în întărirea sistemului imunitar. Zincul este un mineral care este necesar în dezvoltarea și dezvoltarea anticorpilor, cele mai specializate și eficiente arme împotriva microbilor. Persoanele care suferă de răceli frecvente, adesea prezintă carență de zinc.