Un obicei simplu care te scapă rapid de 10 kg

 Te-ai fi gândit vreodată că simplul act de a mesteca mâncarea cât trebuie te poate ajuta să scapi de aproximativ 10 kg? Da, se poate! Însă pentru asta trebuie să mesteci suficient de mult bolul alimentar, mai precis de aproximativ 40 de ori spun cercetătorii. 

image

Cei care mestecă mai mult, mănâncă cu 12% mai puțin.

Cercetătorii de la Universitatea Harbin Medical din China au selectat 16 persoane slabe și 14 obeze pe care le-au supus la două teste.

La primul test ambele categorii au fost filmate în timp ce mâncau și deși s-a constat că ambele categorii mănâncă la fel de repede, cei grași înghițeau mâncarea mai repede și pierdeau mai puțin timp mestecând.

La cel de-al doilea test, voluntarii au fost puși să mestece de 15, respectiv 40 de ori fiecare bucată de mâncare. În urma cercetării s-a constatat că cei care au mestecat mai mult au acumulat cu 11,9 calorii mai puțin ca ceilalți. În concluzie cine mănâncă repede se îngrașă mai ușor.

Mâncatul lent îmbunătățește digestia.

Astfel vor dispărea multe din simptomele nedorite care apar la persoanele lacome, sau care nu acordă suficient timp pentru a savura mâncarea. Cu siguranță nu doar o data în viață ți s-a întâmplat să ai senzația de greutate sau arsuri la stomac, dureri abdominale – toate datorate metabolismului si ingestiei necontrolate a alimentelor.

Cea mai simpla soluție pentru a scăpa de astfel de simptome este să se servească alimentele încet și să se mestece bine. Astfel nu va mai apărea sentimentul de disconfort abdominal și de greutate la nivelul stomacului. Astfel o digestie care funcționează corect și nu este îngreunată, va arde cu siguranță mai multe calorii având un impact major în curele de slăbire.

Exersează mâncatul conștient.

Este o parte importantă din dieta de detoxifiere – care include această nouă re-conectare cu propriul corp, cu mecanismele sale de funcționare, cu semnalele sale tip ”mi-e bine” sau ”mi-e rău”. Mestecă cu gura închisă, nu vorbi în timp ce mănânci, încearcă  să separi procesele de alimentare de interacțiunea umană. Când sunt separate, sunt mai eficiente ambele.