Un praf de turmeric mai eficient decât o oră de exerciții fizice

Cu toții știm că exercițiile fizice sunt cruciale în viață noastră și trebuie efectuate cu regularitate. Studii recente au arătat că extractul de turmeric este la fel de benefic pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular ca și exercițiile fizice. 

 

Sursa foto: shutterstock

image

Turmericul este benefic în mod special pentru femeile care suferă de modificări, în mare parte datorate vârstei, ale sistemului vascular.

Partea proastă este că medicii nu pun accent pe această plantă și rolul ei în menținerea sănătății vasculare.

Extractul de turmeric reduce riscul de atac de cord  după bypass cu 56% , conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Cardiologie. Același studiu menționează că substanța activă din turmeric, curcumina, este dovedită ca fiind foate eficientă în îmbunătățirea funcției vasculare la femeile aflate la menopuza, efectul fiind asemănător cu al unui antrenament de aerobic.

Adăugată curucumei, piperina (ingredientul activ din piperul negru) crește semnificativ biodisponibilitatea curucuminei (ingredientul activ din turmeric) cu 2000%.

Cea mai bună recomandare pentru o stare de sănătate corespunzătoare este consumarea turmericului și efectuarea de exerciții fizice.

 

Modalități de consumare a tumericului:

Băutură- se poate consuma sub formă de ceai (atenție! va păta vasele) sau se poate adăuga în lapte cald cu miere sau cacao.

Mâncare- curry-ul conține tumeric și dacă îți place gustul atunci se poate adăuga la pește, carne de pui, dressing pentru salată. Însă, trebuie menționat faptul că în acest fel cu siguranță nu vei consuma cantitatea de curcumină necesară pentru a avea efecte asupra sănătății.

Suplimente alimentare- suplimentele alimentare îți oferă doza zilnică de curcumină pentru a resimți efectele asupra sănătății, iar dacă este adăugată și piperina, curcumina va fi absobită în totalitate.

Sensilab îți recomandă produsul 

ALL IN A DAY CURCUMA

 

  • Concentrație ridicată de extract de curcuma
  • 1 capsulă conține echivalentul a 10 g rădăcină proaspătă de curcuma
  • Conține cel puțin 95% curcumina (ingredientul activ din curcuma)
  • Cu adaos de piper negru,  care ajută la absorbția curucumei