De ce vara se umflă picioarele mai frecvent?

Ai observat și tu că în timpul verii picioarele și mâinile ți se umflă mai frecvent? 

image

Ce putem face pentru a evita acest lucru?

Desigur, umflarea membrelor și balonarea ne poate pune probleme și în timpul iernii, dar vara aceste probleme sunt mai vizibile și amplificate. De ce se întâmplă acest lucru? Căldura cauzează dilatarea celulelor ca modalitate de răcire a organismului, acest lucru favorizează însă și retenția de apă.

Sfaturi pentru evitarea umflării picioarelor

Hidratează-te!  În mod greșit există covingerea că, cu cât vom bea mai multă apă cu atât vom reține mai multă apă în organism. Nimic mai greșit! Vara organismul are nevoie de o hidratare corespunzătoare, mai ales că parte din apă se pierde și prin transpirație.

Nu trebuie să bei doar apă, poți consuma și ceaiuri de plante, mai ales cele care favorizează drenajul: păpădie, mesteacăn, tei etc. Se vor evita băuturile dulci, carbogazoase și excesul de cafea.

Redu consumul de sare. Sarea crește retenția de apă. Doza zilnică de sare recomandată unui adult este de 3-5 grame/zi, dar de multe ori putem ajunge și până la 11 grame. Se recomandă evitarea consumării alimentelor procesate, snacks-urilor, mâncărurilor de tip fast-food.

Asigură-te că vei face un minim de mișcare zilnică. Exercițiul fizic crește fluxul sanguin și de fluide în corp. Umflarea membrelor este favorizată și de un stil de viață sedentar.

Mânâncă alimente sănătoase. Acum, că tot este sezonul, consumă multe fructe și legume, în special cele cu cpnținut ridicat de apă precum sunt castraveții, pepenele, tomatele, căpșunile. Nu evita consumul de pește, în special pește gras cu conținut ridicat de acizi grași esențiali omega 3.

Sensilab îți recomandă un supliment alimentar natural sub formă de băutură: WaterOUT

WaterOUT te va ajuta să elimini excesul de apă din organsim, toxinele și să îți pregătești corpul pentru slăbire!