Nu ești tu vinovată, hormonii sunt!

Îți sună vreuna din următoarele expresii cunoscute?

image

Fac totul corect și tot nu pot slăbi”

Să merg la plajă? Nu, nu vreau să mă dezbrac!

Niciodată nu voi reuși să arăt bine

Ce e în neregulă cu mine?

Acestea sunt expresii comune pentru persoanele care se confruntă de ani de zile cu kilogramele în plus și indiferent de eforturile făcute, kilogramele nu dispar. Dar există o explicație, și te asigurăm că nu ești tu de vină, hormonii sunt!

Activitatea hormonală este foarte complexă, de aceea uneori orice mic dezechilibru poate cauza și acumularea de  kilograme în plus sau incapacitatea de a pierde kilogramele în plus.

Care sunt principalii hormoni care îți afectează greutatea?

Adiponectina

Adiponectina este un hormon care dictează organismului să ardă grăsimea pentru producția de energie.

Numeroase studii au arătat că cu cât ai nivelul acestui hormon mai ridicat în fluxul sanguin cu atât mai multă grăsime vei arde. Niveluri scăzute ale adiponectinei sunt asociate cu obezitatea. Ceea ce este și mai frustrant legat de adiponectină este că cu cât ai mai multă grăsime cu atât ai mai scăzut nivelul acestui hormon. De aceea este necesar să stimulezi în mod natural sinteza acestui hormon.

Te întrebi cum? Se recomandă creșterea aportului de magneziu, fie prin alimentație fie prin consumarea unui supliment alimentar. În plus există create suplimente alimentare naturale care stimulează sinteza adiponectinei, unul dintre acestea este AdipoSlim:

  • stimulează arderea grăsimilor cu 33% mai mult
  • reduce grăsimile abdominale cu 50%
  • previne apariția fenomenului de yo-yo

Cortizolul

Corpul tău produce cortizol ca răspuns la stres. În situații care pun viața în pericol cortizolul oferă reacții care ne pot salva viața, dar problema este când cortizolul sete secretat în mod constant ca răspuns la stresul vieții cotidiene.

Una dintre consecințele unor niveluri constante ridicate de cortizol  este formarea grăsimii abdominale. Excesul de corizol crește apetitul pentru mâncăruri nesănătoase și dulciuri și în plus reduce masa musculară și crește senzația de oboseală și epuizare.

Ce este de făcut? Răsunsul este simplu: trebui scăzut nivelul de cortizol. Cum? În primul rând trebuie schimbat stilul de viață: redus consumul de cafea, mișcare zilnică (cel puțin 30 de minute de plimbare). În al doilea rând trebuie consumate suplimente alimentare naturale care să te ajute în mod neinvaziv să reduci treptat nivelul de cortizol. AdrenaLux este un supliment alimentar natural pe bază de ginseng, rhodiola și vitamina B5  care susține glandele suprarenale, responsabilă cu sinteza de cortizol, contribuind astfel la buna funcționare a acesteia și la o sinteză normală de cortizol. 

 

Nu uita! Suplimentele alimentare pot fi de un real ajutor când te lupți cu kilogramele în plus, mai ales atunci când acestea te ajută să îți redobândești echilibrul hormonal.