Coșul este gol?
Putem presupune că este astfel pentru că nu ai văzut ultimele noastre oferte
Sensilab folosește cookies pentru paginile sale web, care nu stochează date cu caracter personal. Este posibil ca unele cookies să fie deja instalate. Prin continuarea utilizării paginilor noastre, ești de acord cu utilizarea de cookies.
Contactează-ne online sau sună la 0312295205
100% garanția satisfacției
Livrare gratuită peste 149 RON
Ți-e teamă să consumi grăsimi? Este adevărat că grăsimile au mai multe calorii pe gram decât carbohidrații sau proteinele, dar atunci de ce nu slăbești dacă renunți la grăsimi - și prin urmare consumi mai puține calorii?
Explicația este că de cele mai multe ori înlocuim grăsimile din dieta noastră cu zahăr (nu trebuie uitat că organismul nostru transformă toți carbohidrații procesați, chiar și pâinea, în zahăr).
Când nivelul de zahăr din sânge crește, insulina transformă tot excesul de energie în grăsime, care se depune în general în zona abdominală. Astfel apare un cerc vicios, organsimul resimte din nou senzația de foame și se supra-alimentează.
În mod surpinzător, noi cercetări arată că consumarea grăsimilor sănătoase te ajută să arzi mai multe calorii decât prin consumarea de carbohidrați. Acest lucru se datorează faptului că grăsimile sănătoase au abilitatea de a inhiba pofta excesivă de mâncare și oferi senzația de sațietate.
Ai auzit de multe ori că consumul de grăsimi te îngrașă, că contribuie la bolile de inimă, diabet și obezitate. Ți s-a spus că grăsimile saturate sunt rele și uleiurile vegetale sunt bune. Dar adevărul este departe de aceste afirmații. Află de ce ZAHĂRUL ESTE VINOVAT pentru tot!
O persoană consumă în medie cca. 69 de kg de zahăr/an și cca. 66 de kg de făină/an. E mult, nu-i așa?
Organsimul nu poate arde tot zahărul consumat, ci îl depozitează sub formă de grăsime pentru ”zilele negre” .
Corpul uman este format din 15-30% grăsime. Grăsimile ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar ca urmare senzația de sațietate se menține timp mai îndelungat.
Zahărul apare sub 250 de nume, dar tot zahăr este și tot același efect distructiv îl are.
Grăsimile sunt și ele de mai multe feluri: saturate, monosaturate, polisaturate, trans ... dar fiecare acționează diferit.
Unele grăsimi (omega-3 spre exemplu) sunt de un real ajutor, altele (trans spre exemplu) sunt dăunătoare, iar altele sunt neutre.
În aceste diete avem tendința de a consuma mai mult amidon și zahăr pentru a compensa pierderea grăsimilor.
O dietă bogată în amidon și zahăr crește riscul inflamațiilor și încurajează diabezitatea (diabet + obezitate)
De asemenea crește în mod periculos nivelul de colesterol, astfel crescând și riscul de apariție a atacurilor de cord.
Studii recente arată că dietele cu consum ridicat de grăsimi și consum redus de carbohidrați stimulează arderea mai multor calorii decât dietele cu consum redus de grăsimi și consum ridicat de carbohidrați. De asemenea acestea îmbunătățesc nivelul de colesterol și elimină rezistența la insulină.
Cea mai bună cale de slăbire și menținere a unei greutăți sănătoase este o dietă integrală care să conțină grăsimi de calitate, fibre și carbohidrați care nu cresc nivelul de zahăr în sânge (fasolea uscată de exemplu).
Grăsimile de calitate se găsesc în: uleiul extra virgin de măsiline, avocado, uleiul extra virgin de cocos, nuci, unele semințe, ouă, pește gras. Se recomandă evitarea alimentelor procesate, mâncărurile de tip fast-food, uleiurilor de porumb sau soia, margarinei.
ZAHĂRUL este cel care îți sabotează greutatea și starea de bine. Grăsimile de calitate într-o dietă sănătoasă îți vor proteja corpul și îl vor hrăni din interior spre exterior.
Daca totuși nu te poți abține de la alimentele dulci, poți să mai oprești din efectele pe care zahărul îl are asupra organismului tău