Zahărul- pericolul ascuns

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre, deşi medicii recomandă să reprezinte doar 5% din dietă. 

image

În medie, românii consumă, direct sau ascuns în diferite alimente, în jur de 100 de grame de zahăr pe zi. Din cauza acestui consum mare de zahăr, există aproape un milion de diabetici, în jur de patru milioane de români obezi. 

Ce spun studiile? 

Un studiu recent publicat în revista de specialitate „Cancer Research”, realizat de cercetătorii de la Universitatea Texas, arată că un consum ridicat de zahăr poate creşte riscul apariţiei cancerului de sân.  Cercetătorii au realizat mai multe studii pe şoareci de laborator, cărora li s-a administrat fructoză şi zaharoză în cantităţi diferite. După numai şase luni de cercetare, s-a observat că şoarecii care au avut în dietă cantităţile cele mai mari de zahăr au dezvoltat tumori canceroase, care s-au răspândit la nivelul plămânilor.  Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că zahărul îndeplineşte în organism rolul de a da „combustibil” căilor inflamatorii şi declanşează apariţia tumorilor canceroase. „Din studiile noastre a reieşit că în special fructoza din zahărul de masă şi siropul de porumb, foarte prezente în regimul nostru alimentar, este responsabilă pentru metastaza pulmonară şi dezvoltarea tumorilor mamare canceroase”, a concluzionat autorul studiului, Lorenzo Cohen, profesor la Universitatea Texas.

Un grup de cercetători francezi au ajung la concluzia că zahărul poate crea o dependenţă mai mare decât cocaina. Aceştia au făcut un experiment pe şoareci. Cobailor li s-a administrat mai întâi cocaină, de care au devenit dependenţi. Apoi au primit zahăr. Ulterior, când li s-a pus cocaină şi zahăr, dependenţa de dulce a învins.

Ce alternative ai?

Dacă totuși consideri că viața fără dulce nu are gust ai la dispoziție alternativa naturală și sănătoasă. Iată câteva exemple:  siropul de arţar,  siropul de curmale, extractul de ștevie, siropul de agave, mierea de albine.

Sensilab a creat un produs care să te ajute să îți păstrezi un nivel normal al zahărului în sânge DIABETYN

Diabetyn este recomandat celor care:

  • Au un nivel ridicat de zahăr în sânge,
  • Urinează frecvent și experiementează senzație de sete excesivă, creșterea poftei de mâncare și oboseala,
  • Doresc să controleze natural nivelul zahărului din sânge,
  • Consumă dulciuri în mod frecvent