Este turmericul cu adevărat cel mai bun stimulent imunitar pentru sezonul rece?

Pentru mulți, toamna și instalarea vremii reci sunt sinonime cu apariția tusei, a răcelii și a gripei. Deși vremea rece în sine nu provoacă în mod direct răceală sau gripă, aceasta facilitează răspândirea virușilor. În plus, în timpul sezoanelor reci aerul este de obicei uscat, ceea ce usucă nasul și gâtul, facilitând pătrunderea virușilor în organism. 

Exploring the link between turmeric and immunity

În mod clar, toamna este un moment bun pentru a începe să te gândești la stimularea imunității, astfel încât să poți trece prin lunile reci fără gripă! Dar cum? Un anumit ingredient din cămara ta poate oferi răspunsul. 

Turmericul - soluția de aur pentru stimularea imunității

Cercetările recente subliniază beneficiile incredibile ale curcuminei, principalul compus activ din turmeric. Acesta excelează la îmbunătățirea sănătății generale și se evidențiază prin efectul său remarcabil asupra rezistenței sistemului imunitar și a bunăstării respiratorii. 

Imaginează-ți curcumina ca pe un antrenor al sistemului imunitar, asigurându-te că acesta răspunde eficient în momentele cruciale. Stimulând apărarea organismului împotriva microbilor, virușilor și bacteriilor, aceasta împiedică acești invadatori să preia controlul. În special în tractul respirator, unde trăiesc mulți dintre acești oaspeți nepoftiți, diferența poate fi substanțială. 

Iar turmericul are și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi ameliorarea problemelor articulare, favorizarea circulației și susținerea sănătății inimii și a ficatului. Susținând sănătatea generală, organismul este capabil să se apere împotriva virușilor și bacteriilor la nevoie. 

Cum să integrezi cu ușurință turmericul în dietă

Dacă îți place mâncarea asiatică, probabil că nu ți-e greu să incluzi turmericul în preparate. Bucătăriile asiatice celebrează de mult timp turmericul, în special în curry-urile aromate care îmbină aroma sa de pământ cu alte condimente și plante aromatice. În general, turmericul este un condiment foarte versatil și poate fi folosit pentru a prepara diverse mâncăruri din fasole, orez, tocănițe, sosuri și preparate marinate. 

De reținut că turmericul este absorbit cel mai bine atunci când este asociat cu grăsimi sănătoase pentru inimă sau cu piper negru. Așadar, atunci când pregătești un fel de mâncare, ia în considerare adăugarea unui strop de piper sau puțin ulei de măsline pentru a maximiza beneficiile turmericului. 

Iată un sfat rapid: dacă ești în căutarea unui stimulent ușor de preparat cu turmeric, încearcă "laptele de aur" - o băutură tradițională indiană preparată prin fierberea la foc mic a laptelui cu turmeric, piper negru și, uneori, îndulcit cu miere. Este o băutură minunată, care încălzește, perfectă pentru toamnă! 

Soluționarea marii probleme a turmericului

În ciuda nenumăratelor sale beneficii pentru sănătate, turmericul are o problemă semnificativă: absorbția slabă. Curcumina nu este ușor de absorbit în sânge de la sine. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să nu poți profita de toate beneficiile turmericului, chiar dacă ești un mare fan al curry-ului și chiar dacă adaugi piper negru ori de câte ori gătești cu acest condiment. Din fericire, cercetătorii au găsit o soluție!

Încapsularea curcuminei în micele, un înveliș solubil în apă, sporește considerabil absorbția acesteia. De fapt, s-a demonstrat că forma micelară de curcumină are o biodisponibilitate de 185*x mai mare în comparație cu curcumina găsită în pulberea obișnuită de turmeric și oferă rate de retenție de 24* ore. Ceea ce înseamnă că este capabil să intre mai eficient în fluxul sanguin, iar organismul îl poate utiliza mult mai ușor. 

Forma micelară de curcumină poate fi găsită doar sub formă de suplimente - precum Curcuma Forte! Acesta se situează mai presus de alte produse cu turmeric de pe piață, deoarece a fost conceput prin combinarea curcuminei micelare cu alte ingrediente puternice de origine naturală, toate într-o singură soluție practică, pentru un efect benefic pentru sănătate.

Stimulează-ți imunitatea în această toamnă cu Curcuma Forte!

Pe lângă curcumină, formula noastră Curcuma Forte este îmbogățită cu extract de ghimbir de cea mai bună calitate, care ajută la combaterea inflamațiilor din organism și susține digestia, cu vitamina D3 pentru menținerea mușchilor și oaselor puternice și sănătoase. 

Fortifică sistemul imunitar cu Curcuma Forte și bucură-te din plin de acest anotimp confortabil, fără să ai parte de răceli sau gripă. Disponibil cu o reducere specială pentru o perioadă limitată de timp! 

*Disclaimer: Efectele produsului pot varia de la o persoană la alta și pot fi diferite de cele descrise pe site. Produsele noastre nu sunt destinate prevenirii, tratării sau vindecării vreunei boli sau afecțiuni grave. Menținerea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos este importantă.    

Produse pentru tine

ECHILIBRU HORMONAL
-50%
Preț special 103,00  RON Preț obișnuit 205,13  RON
Vezi produsul
ECHILIBRU HORMONAL
-50%
Preț special 119,00  RON Preț obișnuit 237,52  RON
Vezi produsul