Vrei să profiți de toate beneficiile oferite de Curcuma? Atunci NU așa se folosește...

Curcuma este la fel de populară acum ca și cu 3.000 de ani în urmă. Dar acum știm că există o modalitate eficientă de a o consuma și una care nu aduce niciun beneficiu. 

image

Cel mai probabil ai auzit despre curcuma și despre toate beneficiile pe care le poate avea această rădăcină asupra corpului și minții.

În Ayurveda se utiliza pentru a echilibra dosha, stimula agni și reduce kapha și ama. Prin alte cuvinte - trebuie să remedieze toate dezechilibrele din corpul și spiritul nostru, să promoveze metabolismul și să stimuleze înlăturarea toxinelor.

În ultmii ani multe cercetări s-au canalizat pe studiul efectelor acestui condiment magic, este mai ușor de înțeles magia curcumei.

EFSA - Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, agenția Uniunii Europene care oferă consiliere științifică independentă cu privire la alimentare - și mai multe studii arată că curcuma:

  • Susține funcția sistemului nervos
  • Ajută la menținerea sănătății ficatului, previne acumularea de grăsimi și facilitează eliminarea lor de către ficat
  • Ajută la menținerea sănătății plămânilor și a tractului respirator superior
  • Sporește producția și calitatea sângelui, funcției inimii și circulației sanguine
  • Susține sistemul imunitar și crește rezistența la alergii
  • Are proprietăți antioxidante semnificative
  • Ajută la menținerea sănătății pielii
  • Susține digestia
  • Are acțiune antiinflamatoare și ameliorează durerile cauzate de inflamație
  • Ameliorează durerile musculare și articulare și contribuie la sănătatea articulațiilor

Diferența dintre curcuma și curcumină

  • Curcuma este o plantă - o rădăcină aurie din care facem condimentul galben pe care îl folosim de obicei în bucătăria indiană.
  • Curcumina este partea activă a plantei. Este ca și clorofila în plante. Este ceea ce face ca curcuma să fie atât de puternică.

Curcumina reprezintă doar 3% din plantă. Restul este o rădăcină cu profilul nutritiv al unui morcov: conține în cea mai mare parte fibre și zaharuri naturale, cu puține grăsimi și proteine.

Atunci, câtă pulbere de curcuma ar trebui să mănânci?

Se știe că indienii mănâncă mai multă curcuma decât orice altă națiune. Dieta medie a unui indian conține aproximativ 2-3 g (o linguriță) de condimentul curcuma (turmeric) zilnic, adică doar aproximativ 0,06–0,11 g de curcumină.

Numeroase studii au descoperit că ar trebui să consumăm cel puțin 1 g de curcumină zilnic pentru a obține cele mai bune rezultate. (Pentru diferite efecte, 1-6 g porție de curcumină / zi sunt necesare.)

Și chiar acest fapt este înșelător, deoarece majoritatea studiilor au verificat efectul curcuminei prin injectarea acesteia direct în fluxul sanguin. Digestia ar crește necesitatea pentru un gramaj mult mai mare.

Sincer vorbind, nu poți mânca suficientă curcuma pentru a obține beneficiile pe care le promite (asta dacă nu poți mânca 100 lingurițe de curcuma pe zi). Dar poți consuma suficientă curcumină într-un mod diferit.

În timp ce condimentul curcuma (turmeric) conține doar aproximativ 3% de curcumină, extractele utilizate în suplimentele alimentare conțin până la 95% din aceasta.

Așadar, în timp ce o linguriță de curcuma ți-ar oferi 0,03 g de curcumină, un supliment alimentar care conține 1 g de extract de curcumină îți va oferi aproximativ 0,95 g de curcumină.

Când această informație a fost răspândită, suplimentele alimentare cu extract de curcumină au început să crească biodisponibilitatea curcuminei, ­adăugând extract de piper negru.

Dar noua generație de suplimente de curcuma a rezolvat complet problema. Tehnologia Micelle, numită micelație, asigură livrarea cantității maxime de substanțe utile organismului. În cazul curcuminei, această tehnologie asigură o creștere substanțială a biodisponibilității.

Forma micelară de curcumină o face de 185x mai biodisponibilă!

image

Dacă chiar îți dorești cele mai bune rezultate posibile, este recomandat să o consumi timp de 3 luni

Avenobo Curcuma – de185x mai biodisponibilă

Avenobo Curcuma cu formula sa revoluționară, oferă o biodisponibilitate de curcumină de 185 de ori mai bună decât capsulele obișnuite de curcumină și, prin urmare, o absorbție extraordinar de bună în comparație cu condimentul turmeric.

Produse pentru tine

CURCUMA
-50%
Preț special 129,00  RON Preț obișnuit 258,00  RON
Vezi produsul