Bicarbonatul de sodiu, praful magic bun la orice

Bicarbonatul de sodiu este un înlocuitor perfect pentru multe produse de igienă personală, de curățare și dezodorizare. Lista de beneficii este lungă: este ieftin, fără chimicale toxice, versatil și eficient.

image

Vă întrebați cum își execută magia, praful de copt, cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu? Ajută la reglarea pH-ului – menținând substanțele nici prea acide, nici prea alcaline. Atunci când bicarbonatul de sodiu vine în contact fie cu o substanță acidă, fie cu o substanță alcalină, reacția lui naturală este de a neutraliza acel pH.

Citește în rândurile de mai jos cum vă poate ajuta bicarbonatul de sodiu și modalitățile inedite în care poate fi utilizat. 

Beneficii în igiena personală

Albește dinții. Compus din cristale cu proprietăți abrazive, bicarbonatul poate albi cu succes dinții. Acesta polizează smalțul dinților pe care îl face să strălucească , îndepărtând în același timp petele gălbui și depunerile dintre dinți. El poate preveni apariția cariilor eliminând bacteriile din cavitatea bucală.

Contribuie la prevenirea și tratarea acneei.  Amestecați bicarbonatul de sodiu cu miere de albine și aplicați pasta pe zonele afectate, lăsând să acționeze 15 minute.  Clătiți la final cu apă călduță

Exfoliant pentru față. Granulele de bicarbonat sunt perfecte pentru a curăța tenul. Amestecați o lingură cu bicarbonat de sodiu în produsul de curățare facială pe care îl folosiți. Astfel veți forma o pastă pe care o puteți folosi pentru a exfolia tenul cu mișcări circulare. Pielea va rămâne catifelată și curată.

Tratați pișcăturile de insecte și mâncărimile de piele. Pentru pișcături de insecte, faceți o pastă din bicarbonat și apă, apoi aplicați-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a ușura mâncărimile, luați niște bicarbonat în palmă și frecați-vă cu el pe pielea umedă după baie sau duș.

Redă volum părului.  Amestecați puțin bicarbonat de sodiu împreună cu cantitatea de șampon pe care o folosiți pentru o spălare. Părul va căpăta mai mult volum, deoarece bicarbonatul îndepărtează impuritățile și face firul mai ușor.

Pedichiură.  Amestecați 3 linguri de bicarbonat cu apă caldă și înmuiați-vă picioarele în ea timp de 20 de minute. La final preparați o pastă din bicarbonat apă  și puțin ulei de lavandă cu ajutorul căreia se exfoliază pielea de pe călcâie și zonele mai aspre. 

Tratamente interne cu bicarbonat de sodiu 

Ameliorează arsurile la stomac. Bicarbonatul de sodiu este alcalin iar principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor la stomac. De asemenea, el poate elimina senzația de balonare și flatulența. Când simțiți că vă arde stomacul, puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și beți amestecul rezultat.

Tratează aftele. Faceți gargară cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă și veți preveni rănile bucale și respirația urât mirositoare.

Te scapă de tuse. Acesta este un leac băbesc ce recomandă dizolvarea bicarbonatului de sodiu în lapte fierbinte care apoi se bea sau se face gargară. În cazul intoleranței la lactoză se poate folosi apă. 

Bicarbonatul de sodiu ca agent de curățare:

  • dizolvat în puțină apă îndepărtează petele de ceai sau cafea de pe obiectele din porțelan
  • curăță excelent grăsimea și petele de pe chiuvete, blaturile din bucătărie, gresie sau faianță, cratițe și oale
  • poate înlocui lichidul pe care îl folosiți pentru a curăța wc-ul: împrăștiați pe vasul de wc 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu, lăsați să acționeze pentru 15 minute; frecați cu o perie, va curăța și va elimina mirosul neplăcut
  • o soluție din 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și 100 de ml de apă curăță excelent interiorul frigiderului
  • pentru a elimina mirosul nepăcut poate fi folosit pentru a curăța găleata de gunoi sau recipientele din plastic
  • pentru a curăța perdelele de la cabina de duș le puteți pune într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apă
  • amestecând 3 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte apă obțineți o pastă care poate fi folosită pentru a curăța cuptorul de la aragaz sau cuptorul cu microunde
  • adăugat în compartimentul de detergent al mașinii de spălat îmbunătățește acțiunea detergentului folosit
  • poate fi folosit pentru a îndepărta zgărieturile și urmele de creion de pe podele sau pereți
  • scoate diverse pete
  • pentru a reîmprospăta culorile covoarelor presărați bicarbonat de sodiu peste ele și frecați ușor cu o perie uscată

Diverse

  • adăugat în apă prelungește viața florilor puse în vaze
  • adăugat în scrumiere înlătură mirosul specific
  • dacă lăsați în frigider un recipient deschis în care aveți bicarbonat de sodiu nu va mai mirosi urât
  • o soluție din bicarbonat de sodiu și apă poate fi folosită pentru a spăla fructele și legumele
  • folosiți puțin bicarbonat pentru a îndepărta urmele de adeziv de pe geamuri
  • bicarbonatul de sodiu presărat pe lângă casă împiedică invazia furnicilor și a gândacilor

 

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul