Colagenul- ce este și de ce avem nevoie de el

Ai auzit despre colagen și despre cât este de important este pentru organismul nostru, dar ce este colagenul? Ce face acesta? De ce avem nevoie de el? La toate aceste întrebări încercăm să îți răspundem în acest articol.

image

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină structurală pe care o regăsim în piele, articulații și țesutul conectiv. Colagenul este cea mai comună proteină în organismul uman, 35% din total de proteine este reprezentat de colagen. Colagenul este produs de niște celule specializate, numite fibroblaste, producția acestuia scade odată cu înaintarea în vârstă. Producția de colagen este afectată și de o dietă proastă, stres... Putem evita acest lucru printr-uns til de viață sănătos și o dietă bogată în precursori ai colagenului.

Ce face colagenul?

Colagenul poate forma structuri rigide, ca unele tipuri de oase, sau țesuturi moi sau elastice, care intră în compoziția cartilajelor și tendoanelor. Colagenul este parte structurantă a pielii, părului și  unghiilor, asigurându-le elasticitatea.

Vitamina C este esențială în producția de colagen, de aceea, un consum constant de vitamina C (din alimente sau din suplimente alimentare) este necesar pentru ca sinteza de colagen.

De unde se poate lua colagen prin alimentație?

Picioarele de pui (ghearele), unghiile de porc  și alte ”ciudățenii” care fierte pentru mult timp la temperturi scăzute se transformă în gelatină. Strămoșii noștrii consumau animalele de la cap la coadă, astfel dieta lor era bogată în gelatină. Gelatina, în momentul digestiei se transformă în aminoacizi care se utilizează de către organsim în producția de colagen.

De ce să aleg un supliment alimenatar?

Suplimentele alimentare care aduc aport de colagen în alimentație sunt esențiale, deoarece de cele mia multe ori nu putem aduce aportul suficient de colagen doar prin dietă.

Sensilab îți oferă produsul natural 100% SlinLift Collagen, care conține o combinație unică de colagen marin NatiCol®, vitamina C și zinc, factori importanți pentru sinteza colagenului. 

Consumul regulat de SkinLift Collagen stimulează producția naturală a colagenului. Pielea devine mai elastică și mai felxibilă, își păstrează hidratarea, iar în același timp vizibilitatea ridurilor și liniilor de expresie sunt mult reduse.