Lorella Flego: "Experiența mea după 6 luni de administrare a colagenului"

Colagenul este o proteină care susține diferite țesuturi din organism, după cum confirmă numeroase studii științifice. Aceste studii au arătat că prin consumul de peptide de colagen se poate îmbunătăți hidratarea și elasticitatea pielii și se pot reduce ridurile faciale. În plus, colagenul poate ajuta la combaterea celulitei și la reducerea gropițelor de pe coapse. Astăzi, aproape toate femeile iau suplimente de colagen, mai ales cele trecute de 35 de ani, deoarece știm că, odată cu vârsta, producția de colagen scade și consecințele sunt: riduri, elasticitate redusă, păr fragil și unghii casante. Suplimentele de colagen s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Este adevărat că la început acestea lăsau un gust neplăcut și erau greu de digerat, dar astăzi lucrurile s-au schimbat mult.

image

Printre alimentele care stimulează producția de colagen se numără semințele de dovleac. Dacă sunt consumate zilnic, semințele de dovleac conțin 20% din doza zilnică recomandată de colagen. De asemenea, zincul (un mineral care induce sinteza colagenului) este esențial, ca și legumele cu frunze verzi și căpșunile, bogate în vitamina C, acid elagic (un antioxidant care limitează degradarea colagenului), usturoi și sulf, care stimulează producția de colagen. Deși bărbații sunt cei care suferă cel mai frecvent de căderea părului de la o anumită vârstă, există și multe femei care se confruntă cu aceeași problemă. În aceste cazuri, este indicat consumul regulat de colagen, care influențează în mod pozitiv creșterea părului și întărește unghiile.

Scăderea colagenului poate fi accelerată de:

  • factori genetici
  • dieta nesănătoasă
  • fumat
  • stres
  • poluarea aerului

Deși organismul produce colagen în mod natural, este recomandată completarea cu o doză de colagen prin administrarea de suplimente. Există multe pe piață și adesea sunt multe comentarii sau recenzii nu foarte utile. La prima vedere, fiecare produs poate părea atractiv, dar întrebarea este dacă funcționează cu adevărat. Personal, cred că un aspect frumos și tânăr este o combinație de mai mulți factori: mișcare, câteva suplimente, evoluția industriei frumuseții și bunăstarea interioară sunt toți factori benefici.

image

Experiența mea

"Iau colagen de șase luni și în fiecare lună sunt uimită de rezultate. La început a fost doar o "senzație": când te uiți în oglindă, te gândești că poate ai mai puține riduri în jurul ochilor și că pielea este mai luminoasă, dar nu ești 100% sigur, poate doar ai dormit mai bine. Pe măsură ce trec lunile, această senzație crește și, treptat, apar și alte îmbunătățiri: păr, unghii, tonus muscular și chiar forță. Iar ridurile de pe gât încep să se diminueze, la femei fiind primele care indică vârsta reală și, după cum știți, sunt foarte neplăcute. În general, pielea este hidratată și, astfel, mai fină, mai luminoasă și mai sănătoasă. Unghiile sunt mai puțin fragile, părul se rupe mai puțin și este mai strălucitor și chiar mai gros."

Colagenul - parte din rutina mea

"Avenobo Collagen Luxury Complex de la Sensilab, pe care îl folosesc și eu, are o aromă deosebită de mure, deci este ușor de băut și se absoarbe rapid. Nu conține arome artificiale, coloranți și alți aditivi inutili. Ca în toate, perseverența este importantă: dacă vrem să obținem rezultate concrete și bune, trebuie să ne stabilim și o rutină. Este asemeni antrenamentelor: pentru a observa mușchi mai fermi, ai nevoie de cel puțin o jumătate de oră pentru a face exerciții. Ei bine, cu colagenul reușești mai repede, pentru că tot ce trebuie să faci este să îl bei, de preferință dimineața, după ce ai luat micul dejun, iar acest ritual devine un substitut pentru a bea un pahar de apă. Îmi place și faptul că se dizolvă rapid, nu face cocoloașe și se digeră ușor."