Cum arzi calorii fără efort

cum-arzi-calorii-fara-efort

image

În general, îți recomandăm să faci sport măcar de 3 ori pe săptămână, dacă vrei să slăbești sau să-ți tonifiezi silueta, dar de multe ori ești descurajat de faptul că trebuie să mergi  în parc la alergat, pentru a arde 400 de calorii și tot nu obții rezultatul dorit!

O persoană care consumă 2000- 2500 de calorii pe zi , și arde același număr de calorii pe zi , își va păstra greutatea. O persoană care consumă 2500 de calorii în fiecare zi și arde doar 2000 de calorii pe zi fără a avea o alimentație corespunzătoare va crește în greutate cu aproximativ 0.5 kg pe săptămână.

Am facut lista activitățiilor care te ajută să arzi calorii fără să depui efort fizic:

Mergi pe jos

 woman_blonde_and_brunette_walking_argyle_street_soho_london_12th_march_2011_12-03-2011_16-16-47.13612

De foarte multe ori ți s-a recomandat să înlocuiești mașina sau mijloacele de transport în comun cu mersul pe jos, însa prea rar te-ai gandit la caloriile pe care le consumi făcând această activitate. Mersul pe jos îți consumă 60 de calorii pe oră.

Calcă rufe și dă cu aspiratorul

 cleaning-facts1

Treburile casnice nu numai că te ajută să ai o casă curată și primitoare, dar înlătură și  surplusul de calorii acumulate peste zi. Călcatul rufelor te ușurează de 40 de calorii în timp de 20 de minute.

Râzi cât poți de mult 

Profită de orice glumă auzită și nu ezita să râzi în hohote. Râsul topește până la 50 de calorii, în 10-15 minute.

Dormi suficient

lack-of-sleep-leads-to-weight-gain

De multe ori, ai refuzat o oră-două de somn după-amiaza tocmai pentru a evita stocarea caloriilor în organism. E bine de știut că în timpul somnului arzi calorii, în jur de 60 pe oră. Așa că profită de timpul tău liber și odihnește-te ori de câte ori simți nevoia.

Urcă și coboară scări 

Evită liftul de câte ori poți! Urcând și coborând scări, vei reuși să scapi de 150 de calorii în 15 minute. Nu trebuie să te grăbești și să obosești.

5 trucuri din dietă care te ajută să arzi calorii

1. Mestecă bine mâncarea

Mestecând fiecare înghițitură de cel puțin 20 de ori nu doar că vei avea o digestie mai bună, dar vei și arde câteva calorii în acest proces.

2. Bea ceai verde înainte de a ieși la plimbare

.1185618_554884271225787_1753988077_n

Cafeina eliberează acizii grași din șesuturi, făcându-i mai ușor de eliminat prin arderi. Iar polifenolii (antioxidantii) din ceaiul verde, în combinație cu cafeina intensifică arderile metabolice.

3. Mănâncă multe lactate.

Femeile care consumă produse lactate ca iaurtul și brânza degresată, de trei-patru ori pe zi, pierd cu 70% mai multă grăsime decât cele care țin o dietă fără lactate.

4. Optează pentru pește

images (3)

Persoanele care mănâncă regulat pește au în sânge nivele reduse al hormonului numit leptina, care poate conduce către un metabolism leneș și obezitate.

5. Evita carbohidrații rafinați

Printre aceștia se numără pâinea albă, cartofii și orezul, ce îți afectează nivelul de insulină și duce la acumularea de kilograme. În schimb, alege proteinele. Acești compuși au nevoie de mai multă energie pentru a fi sintetizați, deci corpul arde astfel mai multe calorii!

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul