Cum îndepărtăm petele de la subraț cu ingrediente pe care le avem la îndemână

pete

image

Câte dintre noi nu am aruncat hainele albe, doar pentru că au pete galbene la subraţ din cauza transpiraţiei? Aflați cum le puteți îndepărta eficient, cu ingrediente din bucătărie.

image

Pete galbene scoase cu bicarbonat de sodiu

Amestecaţi patru linguri de bicarbonat de sodiu cu un sfert de ceaşcă de apă rece și faceţi o pastă cu cele două ingrediente. Cu o perie curată - o periuță de dinți pe care nu o mai folosiţi sau o perie de unghii - frecaţi zona îngălbenită cu pastă din plin. Lăsaţi să acționeze o oră, apoi spălaţi hainele la mașina de spălat, cu apă rece sau cel mult călduță.

Vodka împotriva petelor galbene

Faceţi o soluție  din părți egale de apă și vodkă, apoi lăsaţi bluza pătată la înmuiat. După o oră, puteți freca zonele îngălbenite cu o periuță, apoi mai lăsaţi bluza încă o oră la înmuiat. După ce trece timpul, se clăteşte cu apă rece și se lase să se usuce.

După ce s-a uscat complet veţi vedea rezultatele.

Îndepărtaţi petele galbene cu aspirină

Spargeţi o pastilă de aspirină și lasă bucățelele să se dizolve într-un pahar cu apă caldă. După ce s-au dizolvat complet, toarnă soluția într-un lighean mic și lasă bluza pătată la înmuiat. Dacă ai nevoie de mai multă soluție, păstrează cantitățile.

După ce a stat trei ore la înmuiat, poți spăla bluza ca în mod normal. Dacă petele nu au fost îndepărtate complet, poți repeta procesul până ce bluză este curată.

Amoniac

Aplicați pe zona respectivă o soluție din amoniac și apă înainte de a bagă hainele la spălat. Amoniacul scoate petele de transpirație, sânge sau chiar urină.

Sare

Nu v-ați fi gândit că pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, sarea vă poate scăpa de pete, nu-i așa? Dizolvați patru linguri de sare într-un litru de apă fierbinte. Apoi tamponați zona respectivă cu soluția obținută până când pata dispare.

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul