De ce avem riduri? 6 cauze care nu au legătură cu îmbătrânirea

Apariția ridurilor nu are tot timpul legătură cu îmbătrânirea. Alți factori de viață și de mediu pot avea o influență asupra aspectului fizic: o alimentație necorespunzătoare, lipsa somnului și stresul cronic. Nu este doar imaginația ta; acele riduri pe care le observi de ceva timp în oglindă ar putea avea mai mult de-a face cu obiceiurile zilnice decât crezi.

image

  • Soarele

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că cel mai mare vinovat pentru apariția ridurilor este expunerea la soare. Razele ultraviolete penetrează straturile cele mai adânci ale pielii, și provoacă arsuri care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Dacă stai departe de razele soarelui (și de solar) te protejezi de cancerul de piele, dar te și păstrezi tânără.

  • Poluarea

Poluarea este un alt factor de mediu care contribuie la crearea radicalilor liberi. Studiile arată că femeile care locuiesc în mediul urban au mai multe riduri și pete decât cele care locuiesc în zonele rurale. Dacă locuiești într-un oraș aglomerat, ai grijă să îți speli zilnic fața înainte de culcare.

  • Lipsa de somn

Somnul este esențial pentru ca pielea ta să rămână netedă! Lipsa de somn contribuie la crearea ridurilor, deoarece pH-ul pielii se modifică și celulele nu mai sunt capabile să se hidrateze. Asigură-te că dormi 6-8 ore pe saptamana; de aceea se numește somn de frumusețe!

  • Stresul

Un program de lucru încărcat sau o dramă în viața personală nu numai că au impact asupra bunăstării tale mentale și emoționale dar te pot afecta și fizic. Stresul crește nivelul de cortizol, ceea ce reduce capacitatea pielii de a menține umezeala. În plus, creșterea zahărului din sânge dăunează fibrelor de colagen din piele.

  • Zahărul

După ce consumăm zahăr, acesta trece printr-un proces numit glicare, care implică legarea de diferite proteine din corpul nostru. Aceste proteine includ colagen și elastină. În acest proces de legare zahărul slăbește colagenul și elastina și conduce la apariția unor linii fine și a ridurilor.

  • Fumatul

Acest factor nu ar trebui să fie o surpriză: nu numai poziția unei țigări în gură duce la crearea ridurilor, dar toxinele din țigara în sine vă pot îmbătrâni pielea. Nicotina din țigări cauzează îngustarea vaselor de sânge din piele, ceea ce lasă pielea mai predispusă la încrețire, deoarece nutrienții vitali nu pot ajunge la nivelul epidermei.

 Ce poți să faci

Poți aduce organiasmului un aport de colagen. Consumul regulat de UNDO Collagen Drink - colagen marin hidrolizat de tipul I, de calitate superioară, care îți va întări unghiile, îmbunătăți aspectul părului și da o strălucire nouă pielii.

  • Absorbție ridicată și eficiență maximă: un pachet / doză recomandată conține 5000 mg de Naticol® - peptide din colagen de tip I din pește.
  • Cu adaos de extract de afine și vitamina C.
  • Toate ingredientele sunt deorigine naturală.
  • Produsul este fabricat în Slovenia.