Dieta cu apă caldă și lămâie

Dieta cu apă caldă este un vechi regim din medicina tradiţională chineză. Zilnic, când vă treziţi dimineaţa, beţi un pahar cu apă caldă (la temperatura corpului), la care adăugați sucul de la o jumătate de lămâie cu înghiţituri mici pe stomacul gol.

image

Aunci când consumăm apă caldă, stomacul se linişteşte, digestia se îmbunătăţeşte şi totodată apă caldă ajută organismul la menţinerea temperaturii interioare constante.

Apa rece este absorbită mai greu în sânge, spre deosebire de apa caldă. Aşadar, datorită vitezei cu care organismul asimilează apa caldă, corpul se hidratează mai uşor şi îşi menţine această hidratare pentru un timp îndelungat.

Avantajele dietei cu apă caldă și lămâie sunt multe:

Stimulează sistemul imunitar.

Lămâile sunt bogate în vitamina C și potasiu. Vitamina C este foarte bună împotriva răcelii, iar potasiul stimulează funcționarea creierului și a nervilor ajutând la controlul tensiunii arteriale.

Echilibrează PH-ul

Lămâile sunt un aliment extrem de alcalin. Da, ele sunt acide pe cont propriu, dar în interiorul corpului nostru sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism o dată metabolizat). După cum știți un organism alcalin este cheia pentru o sănătate excelentă,

Ajută la pierderea în greutate

Lămâile sunt bogate în fibre mai ales pectina care ajută la combaterea poftei de mâncare. De asemenea s-a demonstrat că persoanele care au o alimentație alcalină, pierd mai ușor în greutate. Este bine de știut că atunci când începem ziua cu obiceiuri sănătoase este mai ușor să facem alegerile potrivite pentru restul zilei.

Ajută digestia

Apa caldă stimulează tractul gastro- intestinal. Atăt lămâile cât și lămâile verzi sunt foarte bogate în minerale și vitamine care ajută la eliberarea toxinelor din tractul digestiv.

Acționează ca un diuretic natural

Sucul de lămâie alungă toxinele nedorite, deoarece lămâile cresc rata de urinare, fapt ce duce la purificarea organismului. Toxinele sunt prin urmare eliminate mai repede ajuând astfel la păstrarea sănătății tractului urinar.

Curăță pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor și a petelor. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge, ajutând la menținerea pielii curate.

Hidratează sistemul limfatic

Această minunată băutură te va ajuta să începi ziua hidratat, cee ace inseamnă că ajută la prevenirea deshidratării pe timpul zilei și la oboseala suprarenală. Atunci când organismal este deshidratat, acesta nu își poate îndeplini toate funcțiile cee ace duce la acumulare de toxine, stress, constipație. Glandele suprarenale sunt două glande mici pe partea de sus a rinichilor și împreună cu tiroida creează energie.

Adoptând acest obicei de a bea un pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață timp de o lună de zile, poate modifica radical organismul. Nu fiți surprinși dacă începeți să vedeți viața într-o lumină nouă.

Cum am spus, rețeta este simplă: un pahar cu apă caldă (nu fierbinte) și sucul de la o jumătate de lămâie.