Pericolele deficitului de somn 

Lupta cu lipsa unui somn adecvat este reală! 1 din 3 adulți suferă de lipsa somnului! În aceste vremuri ciudate în care trăim, cei mai mulți dintre noi au uitat că lipsa somnului poate duce adesea la consecințe grave pentru corpul și mintea noastră.

image

Să analizăm modul în care dificultățile de a dormi suficient ne afectează sănătatea și silueta.

Efectele pe termen scurt

Li se întâmplă tuturor. Îți petreci noaptea învârtindu-te în pat, încercând din răsputeri să adormi. Fără noroc. Orele trec și, înainte de a-ți da seama, alarma sună, iar tu, obosit și morocănos, intri într-o nouă zi. Minunat!

Dar faptul că ești moleșit după un somn prost este cea mai mică dintre grijile tale. Un somn insuficient înseamnă că organismul tău nu-și reface energia și nu se recuperează.

De asemenea, poate afecta judecata, capacitatea de a învăța și de a memora informații și poate avea ca rezultat o concentrare deficitară care poate provoca accidente și răniri. 

Efectele pe termen lung

Privarea de somn are și alte consecințe mai profunde. 

Cei mai mulți dintre noi au nevoie de aproximativ 8 ore de somn de bună calitate pentru a funcționa normal. O noapte ocazională cu un somn sub nivelul optim nu va dăuna sănătății însă trebuie să recunoști că acest lucru nu se întâmplă o dată în viață.
Unele dintre efectele grave ale lipsei de somn includ predispoziția la boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet. De asemenea, poate duce la depresie. 

Legătura dintre insomnie și obezitate a fost și ea studiată pe larg, iar cercetările au arătat că nu doar că pierderea somnului poate stimula pofta de mâncare, dar te face să poftești și la alimente cu conținut ridicat de grăsimi și carbohidrați. Pur și simplu minunat!

Îmbunătățirea tiparelor de somn pentru a rămâne în formă și sănătos

Nimeni nu a spus că este ușor, dar să îți faci o ordine în ceea ce privește somnul merită cu adevărat, deoarece îți poate îmbunătăți calitatea vieții și a relațiilor, precum și reduce probabilitatea de a te accidenta și de a te îmbolnăvi fizic și psihic. 

Sfaturi pentru a îți face ordine în ceea ce privește somnul: 

  • Limitează siestele din timpul zilei
  • Culcă-te și trezește-te aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în timpul weekend-urilor și al sărbătorilor
  • Abține-te să folosești telefonul și să te uiți la televizor chiar înainte de culcare
  • Petrece-ți ultimele ore înainte de culcare făcând activități relaxante, cum ar fi citirea unei cărți, exerciții fizice moderate, meditație, o baie sau pur și simplu bucurându-te de compania celor dragi
  • Spuneți "nu" alcoolului și meselor grele seara, până târziu în noapte
  • Folosește suplimente naturale pentru a recupera odihna pierdută, cum ar fi GlandLine SleepLux.

GlandLine SleepLux

Este un ajutor natural pentru somn fără hormoni, care ajută la inducerea și menținerea unui somn profund și poate reduce insomnia și alte probleme legate de somn, datorită substanțelor nutritive și extractelor din plante pe care le conține. 

GlandLine Sleep Lux este suplimentul alimentar de bază pentru persoanele care lucrează în ture, care suferă de probleme de somn legate de vârstă și pentru cei care se confruntă cu probleme de somn legate de stres.

Avem și cifrele: reduce insomnia cu 42%*, scade starea de agitație cu 35%*, reduce încordarea cu 18%* și îmbunătățește calitatea somnului cu până la 33%*.

Încearcă-l și obține somnul binemeritati, în fiecare zi!

*Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață și starea de sănătate.