Top alimente care îngrasă

image

De multe ori îți este imposibil să urmezi o dietă strictă tot timpul pentru a îți menține greutatea, însă un pas important pe care trebuie să-l faci este să te informezi.

A consuma mai puține alimente supuse proceselor de transformare din industria alimentară este util nu doar pentru păstrarea greutății dar și a sănătății.

Iată lista top alimentelor care îngrașă:

Mezelurile

În afară de gust, majoritatea mezelurilor din comerț nu oferă absolut nimic pentru sănătate. Nu sunt nici măcar o alternativă economică la carne. Sunt alimente înalt procesate, conțin conservanți și aditivi periculoși.

Zahărul

Zahărul alb și brun precum și alte preparate zaharoase conțin hidrați de carbon purificați. Evită chiar substanțele artificiale de îndulcit (zaharina, ciclamat). Poți înlocui zahărul cu mierea, melasa sau siropul de agave.

Băuturile carbogazoase

Consumul de cola a devenit un obicei cotidian, cu cele mai nocive efecte. Un simplu pahar de suc conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr, aproape 200 de calorii și 60 mg cafeină. Asta fară a mai pune la socoteală și un număr mare de coloranți și aditivi. Consumul pe termen lung este însoțit aproape întotdeauna de osteoporoză, obezitate și afecțiuni cardiovasculare. Cariile dentare sunt si ele puse adesea pe seama consumului de băuturi carbogazoase

Fast-food

Preparatele fast-food sunt special concepute pentru a concentra într-un volum mic un număr foarte mare de calorii. Astfel de mâncăruri au deficit de vitamine, minerale și antioxidanti, suprasolicită stomacul, ficatul și pancreasul și conțin puține fibre. Unele dintre ele, precum hot-dogul, au conținut ridicat de sodiu, care favorizează retenția de apă și poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

Salate cu dressinguri grase

O salată cu cartofi și maioneză de dimensiuni medii are 180 de calorii și 12 grame de grăsime, iar una cu varză și maioneză 150 de calorii si 8 game de grăsime. Caloriile cresc dacă adaugi paste, crutoane sau focacia. Folosește dressing din ulei de măsline, oțet balsamic sau suc de lămâie.

Iaurtul cu fructe

Iaurtul in sine este o alegere buna, insa cel combinat cu asa zisele fructe nu mai este atat de sanatos.  Toate lactatele contin lactoza, care este un carbohidrat natural. In general o portie de iaurt normal are de la 12 pana la 15 grame de carbohidrati, ceea ce este normal. Insa atunci cand adaugi siropul de fructe, care este bazat pe zahar, cantitatea se dubleaza. Te alegi astfel cu aproximativ 30 de carbohidrati la o masa

Supele instant

Deși sunt usor de preparat, aceste supe nu sunt deloc sănătoase. Ele conțin un număr mare de grăsimi periculoase, sodiu si conservanți artificiali. O cană de supă instant conține aproximativ 1000mg de sare.

Popcorn la microunde

Te gândești că nu are cum să fie atât de rău dacă mănânci o pungă pe săptămână. Însă chiar e așa? Specialiștii spun că o pungă mare de popcorn simplu are deja 1.200 de calorii. Asta înainte de a adăuga untul!

Pâinea albă

Pâinea albă, pe care o consumi cu șuncă, cu unt sau miere este realizată dintr-un mix de grăunțe procesate, rafinate. La finalul procesării, nu mai rămâne decât un amestec de carbohidrați și amidon, lipsit de substanțe nutritive. Evită painea albă și consumă pâine din cereale integrale.

Produsele de patiserie

Plăcintele sau tartele cu mere, vișine sau caise, au și ele un conținut caloric ridicat, fără a îl depăși însă pe cel al produselor de cofetărie cu frișcă și ciocolata. Toate pot fi înlocuite cu salate de fructe, compoturi sau sucuri naturale.

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul