Vitamina D este soluția la multe probleme

Ar putea Vitamina D să fie raza de speranță de care aveam nevoie?În timp ce epidemia progresează, cercetătorii de pe întreg globul caută soluții.  

Într-un articol al doctorului American Thomas R. Frieden publicat la Fox News, acesta a fost foarte tranșant: nu există încă nicio dovadă că vitamina D reduce șansele de îmbolnăvire. Dar exisă speranță, iar consumarea de suplimente cu vitamina D nu face niciun rău.

Secretul vitaminei D

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsime, un micronutrient extrem de important pentru sănătatea oaselor doarece stimulează absorbția calciului.  Dar vitamina D are mai multe puteri.

Corpul uman are receptori de vitamina D în multe organe, de aceea oamenii de știință cred că vitamina D joacă un rol mult mai complex în organism.

Studiile de laborator au arătat că vitamina D ajută la controlul infecțiilor și reduce inflamația.

În articolul menționat mai sus, Thomas R. Frieden a întărit afirmația că suplimentarea cu vitamina reduces riscul infecțiilor respiratorii și poate limita riscul unor virusuri, precum este gripa.  

Deoarece vitamina D reglează producția de citokine care au efect negativ asupra altor cellule, știința vrea să demonstreze posibilitatea minimizării infecțiiei prin creșterea nivelului de vitamina D.

Putem face multe lucruri pentru a ne îmbunătăți rezistența la infecții,” scrie Frieden.

Consumarea multivitaminelor care include și vitamina D, sau a unui supliment cu vitamina D, nu poate face decât bine.”

Puterea razelor de soare, mâncăruri bogate în vitamina D și cum se poate suplimenta

Corpul uman are capaciatea de a sintetiza vitamina D în prezența razelor UV, de aceea se vitamina D se mai numește și vitamina razelor de soare. Există 2 tipuri de vitamina D – D2 și D3. Vitamina D2 este produsă în lumea vegetală (ciuperci) iar D3 în lumea animală – deci și la om.

Prin expunere constantă la soare și hrană adecvată putem beneficia de cantități suficiente de vitamina D.

Dar statisticile arată cu deficiența de vitamina D este foarte comună.  Carența de vitamina D afectează în special persoanele care:

 • Lucrează în spații închise,
 • Evită expunerea la soare,
 • Au tenul mai închis,
 • Consumă hrană săracă în vitamina D,
 • Sau exclud anumite alimente total din alimentație.

La nivel mondilal se estimează că 1 miliard de oameni au nivel scăzut de vitamina D.

De aceea, medici de pe întreg globul sunt de accord cu suplimentarea cu vitamina D3. Dar, ca și în cazul altor suplimente alimentare, este bine ca consumul acstora să fie însoșit de un stil de viață sănătos.

Alimente bogate în Vitamina D:

 • Pește gras
 • Ficat de vită
 • Brânză
 • Gălbenuș de ou
 • Produse fortifiate cu Vitamina D (precum sunt unele cereale, lapte, suc de portocale etc.)

Cum să profiți de expunerea solară:

 • Expune-te 10-30 minute în fiecare zi la amiază
 • Hainele mai groase și cremele cu factor de protecție UV reduc cantiatea de vitamina D3 sintetizată

Încearcă capsulele cel puțin 30 de zile

Elimină riscul apariție carenței de vitamina D3 și încearcă All in a Day Vitamin D3 cu 4000 IU per capsulă. Oferă sprijin sistemului imunitar și oaselor.