10 alimente care mențin pielea tânără

Indiferent că este vorba de starea de sănătate generală, de sănătatea pielii și a părului sau de procesul de pierdere în greutate, niciodată nu trebuie să uităm că totul începe în farfurie. Factorul genetic și stilul de viață (fumat, alcool sau bronzatul excesiv) joaca de asemena un rol important în menținerea sănătății.

Dacă te confrunți cu acnee, îmbătrânirea prematură a pielii sau riduri, o dietă potrivită poate fi de un real ajutor. 

image

Care sunt alimentele care ne ajută să ne păstrăm pielea sănătoasă?

Morcovii

Morocovii sunt bogați în vitamina A și sunt benefici pentru piele și vedere. Vitamina  A reduce sinteza excesivă de celule în straturile exterioare ale pielii, ceea ce înseamnă că vor fi mai puțini pori blocați.

Semințele de in

Aceste semințe au un conținut ridicat de acizi grași esențiali Omega 3, care ajută la îndepărtarea linilor fine ale ridurilor, reduc iritația pielii și roșeața și de asemena hidratează pielea. Regele Omega-3 este somonul.

Cartofii dulci

Aceștia au un conținut ridicat de vitamina C, care oferă pielii un aspect mai tânăr și stimulează producția de colagen. Consumul a 4 mg de vitamina C în fiecare zi, timp de 3 ani, reduce procesul de apariție a ridurilor cu 11%.

Tonul

Tonul are conținut de seleniu ridicat. Seleniul ajută la păstrarea elasticității pielii și protejează pielea împotriva radițiilor UV.

Migdalele

Migdalele au un conținut ridicat de vitamina E, care luptă eficient cu agenții dăunători pielii. Cercetătorii au demonstrat că un consum zilnic de 14 mg de vitamina E (cca. 20 migdale) protejează eficient împotriva radiațiilor UV și previne arsurile solare. Deoarece vitamina E este un puternic antioxidant protejează arterele de atacul radicalilor liberi.

Roșiile gătite

Licopenul, o fitochemicală care face roșiile roși, ajută la eliminarea radicalilor liberi produși prin acțiunea UV, și ca atare luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Prin gătire, licopenul devine mai concentrat.

Ciocolata neagră

Antioxidanții conținuți de ciocolata neagră conferă finețe și protecție pielii.

Spanacul

Acidul folic din spanac ajută la repararea ADN-ului și reduce riscul de dezvoltare a celulelor canceroase la nivelul pielii.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are proprietăți anti-inflamatoare și anti-cancer. Consumul a 2-6 căni de ceai pe zi previne cancerul de piele și reduce efectele dăunătoare ale soarelui asupra pielii. 

Sensilab recomandă

UNDO Collagen Drink conține o combinație unică de colagen marin NatiCol®, acid hialuronic, vitamina C și extract de afine, factori importanți pentru sinteza colagenului. 

Consumul regulat de UNDO Collagen Drink ajută la îmbunătățirea calității colagenului din piele și oferă o bună sursă de colagen tip 1, stimulând producția naturală a acestuia. Pielea devine mai elastică și mai felxibilă, își păstrează hidratarea, iar în același timp vizibilitatea ridurilor și liniilor de expresie sunt mult reduse.

Produse pentru tine

PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul