Cum poți scăpa de acneea de pe spate

Acneea este o problemă frecvent întâlnită atât în rândul adolescenților dar și al persoanelor mature care duc un stil de viață dezorganizat. Atunci când apare, acneea nu se limitează doar la nivelul feței, ci poate apărea în orice zonă a corpului acoperită de foliculi de păr cum ar fi spatele, pieptul sau umerii. 

De ce sunt problematice coșurile de pe spate?

Pielea de pe spate este mai groasa decât în alte zone ale corpului, din această cauză tratamentele locale acționează mai greu. O altă cauză pentru care coșurile de pe spate sunt mai greu de tratat este faptul că soluțiile de prevenire/tratament sunt mai greu de aplicat de unul singur, data fiind poziția incomodă. Hainele care nu lasă pielea să respire, acumularea transpirației pot favoriza și ele dezvoltarea bacteriilor care blochează foliculul și cauzează acneea. Se recomandă îmbrăcămintea nu foarte strânsă pe corp și din materiale naturale (ex. 100% bumbac).

Coșurile de pe spate – prevenție & tratamente

Pentru a preveni coșurile de pe spate este foarte important să urmezi 4 pași esențiali:

  • Exfoliază pielea;
  • Distruge bacteriile;
  • Evită anumite medicamente și cosmetice;
  • Igiena zilnică este foarte importantă;

Dacă te confrunți deja cu apariția acneei pe spate atunci poți încerca tratamente cosmetice, tratamente naturiste și tratamente tradiționale.

Tratamentele tradiționale:  implică aplicarea unor creme –medicament ce au la bază mai multe substanțe cu efect benefic dovedit împotriva acneei cum ar fi: acidul retinoic –eliberează micile coșuri ascunse în piele și curăță în profunzime; peroxid de benzoil - reduce nivelul bacteriilor care provoacă micile infecţii şi previne apariţia de noi puncte negre şi coşuri; eritromicină- ce reduce infecțiile și iritațiile specifice acestei afecțiuni; acid azelaic – cu efect antimicrobian și comedolitic.

Tratamentele naturiste: constau în realizarea de măști, soluții sau unguente ce pot fi de mare ajutor. Dintre acestea amintim masca cu ovăz și miere - fulgi de ovăz te ajută să scapi de excesul de ulei din porii de pe spate, prevenind astfel acneea. Pune o mână de fulgi de ovăz într-un vas pe foc. Lasă vasul câteva minute, apoi oprește focul și așteaptă să se răcească. Adaugă o lingură de miere, amestecă și aplică compoziția pe spate. Las-o să acționeze 20 de minute și apoi spală-ți spatele cu apă rece.

Tratamente cosmetice:  cum ar fi peeling-ul chimic cu acid alfa-hidroxilic(cunoscut și sub denumirea de acid glicolic, AHA) sau acid beta-hidroxilic (acid salicilic, BHA) au fost declarate ca fiind printre cele mai de succes proceduri de îndepărtare a leziunilor secundare a formelor medii și severe de acnee. Procedura va îmbunătăți și catifela textura  pielii, prin îndepărtarea straturilor superficiale deteriorate.

Tu ce trucuri știi pentru tratarea acneei de pe spate?

Soluția Sensilab: Cerin Gel de Curățare

Gelul de curăţare a pielii Cerin , care conţine ulei eteric de arbore de ceai şi este destinat curăţării eficiente a pielii problematice. Având o uşoară acţiune antiseptică, acesta ajută la îngustarea porilor şi restabilirea echilibrului hidric şi de sebum în piele. Nu usucă pielea.

Beneficiile produsului:

  • Curăță pielea în profunzime
  • Acțiune antiseptică
  • Îngustează porii
  • Restabiliște echilibrul pielii
  • Hidratează